Direktlänk till inlägg 10 juli 2013

Recension av Dead Island Riptide

Av Micke - 10 juli 2013 14:37

Dead Island Riptide


 


Det är inte utan en viss spänd förväntan jag trycker in skivan i mitt PS3. Medans spelet uppdateras går jag tillbaka i tankarna till slutet av Dead Island 1 och funderar på vad som ska hända karaktärerna jag spelade i ettan. Hur ska de polska skaparna (Techland) gå vidare med storyn? Hur ska de utveckla spelet vidare? Svaret kastas ganska snabbt i ansiktet på mig, det gjorde de helt enkelt inte. Har du spelat Dead Island så kommer du snabbt upptäcka att Dead Island Riptide är inget annat än en förlängd version av ettan. Allt är samma sak om igen! Det är med ren frustration som jag återser saker som jag tyckte var dåliga redan i ettan som de fortfarande inte har ändrat på! Stela karaktärer och cutscenes som bara är dåliga, inte bara för att de använder sin fula och sunkiga ingame-grafik för att animera karaktärerna, utan också för att ljudet allt som oftast är osynkat med hur karaktärerna rör på läpparna. Ibland är det så illa att jag tror att jag tittar på en japansk film som någon dubbat illa på engelska. Och jovisst, kanske har man blivit bortskämd med spel som har så mycket bättre grafik som tex "Final Fantasy 13" och "The last of us" och självklart förstår jag att de företagen har en heeeelt annan summa pengar att arbeta med.  Faktum är att Techland kom lite grand upp från ingenstans med spelet Dead Island som fick GODA recensioner och var allt igenom ett helt OK spel! Så varför får uppföljaren inte känna på lite av den stigande popularitetens sötma? Fördelen av att ha sålt ett spel och gått plus? Jag har inget svar.


Missförstå  mig rätt nu! Miljöerna i spelet är precis lika vackra som i ettan, den nya paradisön är precis lika slående vacker som den gamla. Men bara för att du lägger en klick med bajs på en Da Vinci tavla så blir inte skiten guld. Zombiesarna är precis lika stela och stressiga som i ettan, tyvärr går det inte att smyga förbi dem eller backstabba dem. Det finns bara ett effektivt sätt att ha ihjäl dem på och det är att trycka så mycket knivar, yxor, klubbor, stavar, pistolskott, gevärskott och hagel i huvudet på dem som det bara går. 


Spelet börjar med att direkt ta vid där ettan slutade, våra överlevare tar sig med helikopter ned till en båt där helvetet bryter lös snabbare än du hinner säga "Förutsägbar prolog" Du blir inlåst i en cell och efter att kapten i panik har låst upp cellen och du tvingas genomgå en rad av "tutorial"aktiga övningar kommer du till en helikopter som krashlandar på den nya ön. Här börjar allting om från början, du har inga vapen, du har ingenting. Dags att börja sammla på sig så mycket skit det bara går och ge sig ut i skogen och visa alla zombies vem det är som bestämmer. Du har de gamla goda karaktärerna att välja på, med undantag från nytillskottet John som är gammal soldat. John liksom de andra är även han immun mot viruset som zombiesarna sprider och ganska snabbt in i spelet känner jag en enorm matthet. Det är tusen olika saker man måste göra och man kan aldrig bara göra nånting direkt. Som tex, du ska ta dig till staden som heter "Halai" eller något liknande, för att komma dit måste du få hjälp av en man som heter Marcus, för att Marcus ska hjälpa dig måste du hitta hans bortsprungna son Billy, för att hitta Billy måste du först hitta Billy's freestyle, för att hitta Billy's freestyle måste du hitta ett par batterier, för att hitta batterierna måste du använda en metaldetektor, för att hitta en metaldetektor måste du BLABLA BLAAA etc etc.


Detta kan pågå in absurdum och gör mig som spelare fullkomligt galen, varför kan ingenting bara vara enkelt? Nej istället måste du ränna fram och tillbaka i den zombieinfekterade träskmarken och tillslut vara nära ett nervsammanbrott innan du väl är klar med första delen av uppdragen. Något som verkligen får mig att fullkomligt kasta huvudet bakåt i rent och skärt vanvett är det faktum att du förlorar en procent av dina pengar när du dör! Att döda zombies är egentligen inte svårt, men de kan vara många och du KOMMER bli övermannad vid flera tillfällen. När du dör försvinner en procent av de pengar du lyckats loota ihop och det kan snabbt stiga till riktigt svidande summor, i vissa fall kan man dö flera gånger på raken pga att man får börja mitt bland andra zombies.

Jag hade inte tyckt att det var ett problem om du kunde slänga in dina surt sparade pengar på en bank eller en "kassaskåpslåda" men icke. Däremot kan jag säga åt en kille att hålla i mina vapen, så ett sätt att spara pengar är att inte sälja alla saker du hittar utan istället be det vandranande vapenskåpet hålla i grejerna medans du är ute och slaktar zombies.


 

Kunde inte med gott samvete lägga upp en bild på karaktärerna när de är "in game" för där är

de alldeles för fula. Alltså fr vänster, Xian, Purna, John, Logan och Sam B'


Om du inte har några stora förväntningar på spelet i sig och bara vill fortsätta kötta ner zombies precis som du gjorde i ettan så tycker jag defenitivt att du ska köpa spelet. Vill du ha ett spel som bjuder på lite variation och där storyn är viktig så föreslår jag att du går vidare.


Spelet får 5 av 10 för det är fortfarande en viss charm att gå runt i världen och utforska saker och bli bättre på att döda zombies, det är fortfarande slående snygga områden man går omkring i även om spelet lämnar en bitter eftersmak i munnen. Jag hoppas verkligen att Techland försöker bättra sig efter den här floppen.


Micke

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Micke - 17 oktober 2014 13:21

Jag blev mycket glad när jag upptäckte att jag hade fått en invite till Heroes of th Storm, länge hade jag väntat på att få en chans att prova på detta spel! Det sägs ju att man inte får göra recensioner eller skriva om ett spel innan det släpps men ...

Av Micke - 12 januari 2014 14:56


    Oj! vad jag har sett fram mot detta spel! Varenda gång jag spelat något Oblivion-spel eller Skyrim så har alltid tanken varit   "Fan, det här skulle jag gärna velat spela med min kompis!"   Men, om du tror att Elder Scrolls Online ko...

Av Micke - 4 december 2013 21:38

Sanctum 2   Vad får du om du blandar Unreal Tournament med ett gammalt hederligt Tower Defense?   Sanctum 2 Logo Svaret är Sanctum 2, ett first-person-shooter där du bygger olika torn för att stoppa de olika vågorna med monster som kommer...

Av Micke - 3 december 2013 23:06

Intervju med Specialist-spelaren Tina Shlufs94 Namn: Tina Nickname: Shlufs94Ålder: 19 år   Tina tävlar i spelet Ghost Recon Online med sitt lag WLX Wellox E-sports           J står för jag och T för Tina   J: Så Tina, hur kän...

Av Micke - 13 oktober 2013 04:24


Ska du läsa detta, läs allt.I dagens läge anmäls allt fler och fler våldtäkter på kvinnor, detta är mycket för att allt fler och fler kvinnor vågar gå till polisen och berätta vilket vi tycker är bra, men hur hamnade vi i den här soppan? Är det helt ...

Presentation


Det här är Spelosofibloggen där jag recenserar spel och kommer med lite tankar och ideér som jag har då jag har alldeles för mycket fritid! Mycket nöje!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards